De blouse

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar het bestaat echt: de ‘leuk voor jou blouse.’ ‘Een ‘leuk voor jou blouse’ kent vele verschijningsvormen. Het kan een blouse zijn van de Bijenkorf, eentje uit een dure boetiek of gewoon van de H&M. Op het moment dat je de blouse koopt, is het nog gewoon een ‘leuke blouse.’ De toevoeging ‘voor jou’ ontstaat later.

Dat werkt als volgt: ik ben gezellig wezen winkelen met een vriendin, kom thuis met flink wat tassen en begin uit te pakken. Eerst de tas van het Kruidvat, omdat ik er toch was en gelijk de wattenschijfjes, shampoo etc. heb meegenomen (om me de rest van de dag rot te sjouwen en in de trein te bedenken dat ik deze gewoon in mijn eigen stad had kunnen kopen). En dán komt het mooie tasje van de kledingwinkel tevoorschijn en roep ik: ‘Kijk, ik heb ook nog een leuke blouse gekocht.’ Ruud reageert lief enthousiast en mijn zoon zegt ‘leuk mam’ zonder van zijn telefoon op te kijken. Mode en kleding zullen altijd een groot mysterie voor beiden blijven.

Mijn dochter kijkt wat zuinig. ‘Niet leuk?’ vraag ik. ‘Nou, ik zou het zelf niet kopen, maar voor jou is het wel leuk!’. En zie daar, de ‘leuk voor jou blouse’ is een feit. Boven draai ik met de blouse nog eens voor de spiegel. Vervolgens hang ik het kledingstuk met een lichte zucht in de kast. Het is écht een leuke blouse, toch…?!

Denk nou niet dat deze blouse in de kast zal blijven hangen. De ‘leuk voor jou blouse’ heeft namelijk het vermogen om zichzelf te upgraden; een soort carrièrestap voor blouses. En zo kan het zijn dat je dochter ineens beneden aan de ontbijttafel verschijnt in de ‘leuk voor jou blouse.’ Gewoon omdat ze vandaag een zwarte blouse naar haar werk aan moest en deze bij nader inzien toch best leuk is!! Sowieso staat hij bij haar beter dan bij mij . Een upgrade tot ‘leuk voor haar blouse’ dus.

Als ze even later is vertrokken, vraag ik me toch af wanneer ze gevraagd heeft of ze de blouse mocht lenen …

20 november 2020

Share Tweet Pin it