Dierenarts

‘Beertje doe eens rustig,’ zegt vrouwtje. Maar dat is natuurlijk aan dovemansoren gericht. Beertje heeft al drie keer haar neus gestoten aan het kattenluik, maar ze probeert het toch nog een keer. ‘Simba, het luik is dicht,’ gilt ze. Tsja, dat klopt. Ik ga er sowieso nooit doorheen. Maar ik weet wat een dicht luik betekent en dat is niet zo’n feest. We moeten naar de dierenarts! Baas komt al aanzetten met de benches. We hebben allemaal een eigen; ik de grootste natuurlijk. Zuchtend laat ik met in de bench stoppen. Bah, bah en nog eens bah, wat een ellende. Baas zet ons in de auto en dan komt er nog meer slecht nieuws. Vrouwtje gaat niet mee! We gaan met baas en dochter. In de auto gillen Beertje en ik om het hardst.

In de wachtkamer bij de dierenarts zit een hond. Dat bevalt me helemaal niet. Gelukkig zijn we snel aan de beurt. De dierenarts is best aardig. We worden gecontroleerd en we krijgen een prik, valt reuze mee. Beertje vindt het nodig zo hard te spinnen dat de dierenarts haar hart niet kan horen. Je kunt het ook overdrijven natuurlijk! Nu alleen nog even wegen en we kunnen naar huis. Ik laat me kalm op de weegschaal zetten en dan komt het! ‘Hij is wel veel aangekomen, hij wordt te dik,’ zegt de dierenarts tegen Baas. Wat nou ‘te dik? Hoe durft ze!’ Baas vindt het gelukkig ook allemaal onzin. De terugweg is net zo erg als de heenweg, Eigenlijk nog erger, want Beertje heeft van de stress haar hele bench ondergepoept. Een lucht in die auto! Vrouwtje moet er vreselijk om lachen als ze het hoort. ‘Doet ze bij mij nooit’ zegt ze.

‘Simba is teveel aangekomen.’ Baas! Waarom zeg je dat nou? Hou gewoon je mond! Je vond het toch onzin?! Maar vrouwtje is van het serieuzere soort, dus er wordt gelijk actie ondernomen. Ik krijg hele vieze brokken en ik mag de bakjes van Beertje en Sammie niet meer leegeten. En het allerergste is dat het over is met de lekkere hapjes die ik ’s avonds van Baas krijg. Het is misschien goed voor mijn lijn, maar zeer slecht voor mijn humeur!

Dus heb ik het volgende voorstel: Vrouwtje gaat voortaan met ons naar de dierenarts en Baas beslist over de proviand…

 

 

Share Tweet Pin it