Springkussen

‘Ach wat leuk Simba een hele egelfamilie! Daarom kwam je me halen!’ Ik loop samen met vrouwtje in de tuin. Het is al donker en ik heb net groot alarm geslagen. Ja een egelfamilie, vrouwtje. Dat betekent niet één, maar ineens drie egels in de tuin! Een moeder met twee kleintjes. En kleintjes worden groot, dus ik dacht ik meld het maar even. Maar ze is helemaal euforisch. Baas wordt erbij gehaald en er worden druk foto’s gemaakt. De moederegel en de kleintjes smikkelen gewoon door van het schaaltje voer. Af en toe kijken ze naar mij. Ik maak mijn staart dik, maar ze zijn niet onder de indruk. Rare beesten die egels. Voor nu laat ik het maar zo want ik moet mijn prioriteiten stellen en die zwarte loopt weer door de voortuin.

Als ik de volgende ochtend lekker op bed lig te slapen, hoor ik een hoop gemopper van baas in de tuin. Toch maar even naar beneden om poolshoogte te nemen. Baas is druk bezig met een grote bak water, die in de tuin ligt. Daar gaan ze in de zomer in. Vrouwtje noemt dat lekker zwemmen, ik noem het gekkenwerk! Nu is die bak water wel leuk. Baas heeft er een groot zeil overheen gespannen en Beertje en ik kunnen er gewoon overheen lopen. Sinds kort is het extra leuk, want er liggen grote dikke kussens onder het zeil. We springen er op en dan veren we een klein eindje omhoog. Vooral als Beertje weer de kolder in de kop heeft en als een razende over het zeil springt.

‘Het is gewoon een springkussen voor jullie’ lacht vrouwtje. Maar nu is één van de kussens lek en het hele zeil moet losgemaakt worden om er een nieuwe onder te stoppen. Baas is er maar druk mee. Vanaf de tuintafel bekijk ik op mijn gemak het hele tafereel.

‘Heb jij dat gedaan Simba?’ vraagt Baas plotseling. Ik?! Nou moet het niet gekker worden hè! Wij katten zijn uitstekend in staat onze nagels in te trekken. En met mijn souplesse heb ik het niet nodig om me ook maar eventjes vast te klemmen tijdens het springen. Maar wat dacht je van die egels, waar jullie zo enthousiast over zijn …

 

Oktober 2022

 

 

Share Tweet Pin it