Teek

‘Wat spin je lekker Simba,’ zegt vrouwtje. Ze ligt op bed en leest een boek. Ik lig er dan graag gezellig bij. Buiten regent het en ik heb geen zin om nat te worden; dus dit is beter. Ze aait me lekker over mijn kop, terwijl ze verder leest. Ineens stopt ze met aaien. ‘Hé wat heb je daar bij je oor?’ vraagt ze. Ik spin gewoon verder, maar ze gaat nu eens goed kijken. ‘Een teek, Simba je hebt een teek’ roept ze ineens.

Weg is de relaxte sfeer en dan begint het spektakel. Het grote licht gaat aan, baas wordt erbij gehaald. Ze hebben een speciaal tangetje en daar moet die teek mee weggehaald worden. Ik wil het niet, ik vind die teek daar wel best zitten. Na een tijdje laten ze altijd los, dus dat is geen enkel probleem! Snel probeer ik te ontsnappen, maar het vrouwtje is sneller. Daar moet ik toch echt eens iets aan gaan doen. Ze rolt me in een handdoek en dan probeert baas de teek eruit te trekken. Ik wordt nu echt boos, maar kan niet weg omdat ze een soort worstenbroodje van mij gemaakt heeft met die handdoek. Eindelijk is de teek eruit en word ik losgelaten. Zwaar beledigd ga ik buiten in de regen lopen. Bah!

‘Je kunt er heel ziek van worden Simba, van teken,’ zegt vrouwtje de volgende dag. ‘Ze zitten in de struiken en dan springen ze op je.’ Ja, ja het zal wel. Ik word nu iedere dag nagekeken en ze heeft vies spul in mijn nek gedaan, ook bij Sammie en Beertje. Die zijn er ook spinnijdig over. Wat een gedoe allemaal over zo’n teekje.

Tijd voor een beetje rust. Ik ga buiten maar eens lekker buiten onder mijn lievelingsstruik liggen …

8 september 2020

Share Tweet Pin it