Trainen

Kijk Sammie nou eens gaan’, zegt het vrouwtje. Ze aait mij, maar ze kijkt naar Sammie. Ik zit voor het raam in de slaapkamer en ik baal ontzettend! Sammie is uit het slaapkamerraam gesprongen en via de plantenbak naar het dak van de bijkeuken gelopen. Vervolgens loopt ze over het dakje van de overkapping en springt soepel in de leilinde. Dat kan ze, want ze is een halve Siamees. Sammie loopt ook wel eens via de plantenbak langs het slaapkamerraam en springt dan op de deur van de fietsenschuur. Dat is een heel smal randje. Ik wil dat ook, maar ik kan het niet. Daar moet ik nodig eens iets aan gaan doen!

Ter plekke besluit ik in de tuin te gaan trainen. Beneden ren ik eerst een paar rondjes om de vijver. Beertje komt er ook bij. Beertje is mijn zusje en ze is ongelofelijk wild. Jij bent een rode kater Simba en Beertje is een Schildpad kat, zegt het vrouwtje altijd. Nou gaat dat zeker over haar vacht, want de term ‘schildpad’ is niet echt op Beertje van toepassing.

We rennen eerst lekker achter elkaar aan en dan spring ik in de eerste boom en trek me omhoog. De boom is niet zo hoog en het gaat best lekker met de training zo in het ochtendzonnetje. Het vrouwtje is nu ook buiten bezig en maakt allemaal foto’s. Ik blijf nog even op mijn allerleukst in die boom hangen; is zij ook weer blij. Na nog een paar rondjes is het tijd voor het serieuzere werk: de leilindes! De stam van de leilinde is ontzettend glad, dus met veel moeite kom ik omhoog tot de tweede tak. Voorzichtig loop ik over de tak en kijk naar beneden. Oeps best hoog al! Opeens begint de tak verschrikkelijk te wiebelen; Beertje is er ook opgeklommen! Nu zitten er zeker tien takken aan deze boom en waar zit ze? Op mijn tak!

De tak helt steeds meer naar voren en er is geen houden meer aan, we glijden met zijn tweeën zo naar beneden. ‘Het valt niet mee hè Simba’ zegt het vrouwtje en ze moet verschrikkelijk lachen. Ik besluit dan maar haar stekjes van het kattenkruid uit te gaan graven in de border; dat vind ík dan weer héél grappig…………

27 december 2019

Share Tweet Pin it